Toma DvelyteComment

Pasakų trobelė

Toma DvelyteComment
Pasakų trobelė

Ingredientai

  • 200g avižų miltų (be glitimo)
  • 200g migdolų miltų
  • 1 valg.š. kepimo miltelių
  • Žiūpsnelis druskos
  • 1 arb.š. cinamono, 1 arb.š. imbiero prieskonių, 1/2 arb.š. gvazdikėlių, 1/2 muskato riešuto prieskonių
  • 4 nedideli obuoliai
  • 2 valg.š. medaus
  • 4 valg.š. kokoso aliejaus
  • 150 g cukranendrių cukraus (raw) arba kokoso cukraus
  • Pertepimui: 300 g brinkintų anakardžių riešutų, 1 1/2 citrinos sulčių, šaukštelis smulkiai tarkuotos citrinos žievelės (tik geltonos dalies), 2 valg.š. klevų sirupo, 4 valg.š. kokoso aliejaus (nerafinuoto), 4 valg.š. kokoso drožlių, pusės vanilės ankšties grūdelių, 4 valg.š. kokoso pieno

Gaminimas

  • Persijojame avižų miltus, sumaišome su likusiais sausais ingredientais. 
  • Išverdame obuolių tyrę: smulkiais kubeliais smulkintus nuluptus obuolius užpilame vandeniu, kad apsemtų, įdedame medaus ir šiek tiek cinamono, verdame tik kelias minutes kol suminkštėja. Sutriname maisto trintuvu. Įdedame 4 valg. š. kokoso aliejaus, kol tyrė dar yra karšta. Gerai išmaišome. 
  • Sumaišome obuolių tyrę su sausais ingredientais. Paliekame tešlą pailsėti 10 min. Įkaitiname orkaitę iki 220C laipsnių, kepimo formeles ištepame kokoso aliejumi. Mes darėme trijų sluoksnių pasakų trobelę, todėl tešlą paskirstėme trims formelėms. Jas kepėme apie 20 min. orkaitėje, kol tešla gražiai iškyla, paruduoja ir suformuoja gražius torto biskvitukus.
  • Pertepimas: Suplakame visus ingredientus (išskyrus kokoso drožles), jas įmaišome galiausiai. 
  • Sutepame tris torto biskvitus pertepimu ir paliekame nakčiai šaldytuve. 
  • Puošiame įvairiausiomis gėrybėmis: spanguolėmis, baziliko ar rozmarino šakelėmis, granato vaisiaus sėklytėmis arba ožerškio uogomis. 
  • Nom nom, skanaus :) Mėgautis tik nedideliu gabalėliu torto ir tik tuščiu skrandžiu.