Toma DvelyteComment

Šoko keksai

Toma DvelyteComment
Šoko keksai

Ingredientai

  • 1 didelė saldi bulvė
  • 100 g grikių miltų
  • 10 medjool datulių
  • 1 avokadas
  • 2 valg.š. raw kakavos
  • Apie 50 ml augalinės kilmės pieno
  • 5 džiovintos figos 
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos
  • 1 valg.š. kokoso aliejaus

Gaminimas

  • Saldžią bulvę nulupame, supjaustome dideliais kubeliais, užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų ir verdame apie 10-15 min (kol bulvės visiškai suminkštės).
  • Blenderyje suplakame penkias datules ir penkias figas kartu su bulvės nuoviru. 
  • Kuomet suplaksime iki vientisos masės, įdėkime ir pačią bulvę ir vėl viską suplakime. 
  • Įdėkime masę į maišymo indą ir gerai sumaišykime su grikių miltais ir žiūpsneliu druskos.
  • Į tešlą įmaišykime ir ištirpintą kokoso aliejų. (aliejus ekologiškas, nerafinuotas). 
  • Įkaitinkite orkaitę iki 220C laipsnių.
  • Į keksiukų kepimo formą sudėkite kepimui skirtus krepšelius (saugius, be baliklio). Į juos padalinkite tešlą. Keksiukai tikrai neiškils todėl galite pildyti krepšelius iki pat viršaus. Tešla neturi gautis skysta, o lipni ir tiršta. Jei gavosi per skysta, nebijokite įberti šiek tiek daugiau grikių miltų.
  • Kepame orkaitėje apie 25 minutes.
  • Tuo metu pasiruoškime paprastą šokolado užtepą. Sutrinkite trintuve avokadą, kakavą, augalinį pieną ir likusias datules. (tam galite naudoti ir blenderį, bet jis turi būti pakankamai galingas, kad sumaišytų šį miksą su nedideliu kiekiu skysčių. Užtepas turi būti tirštas.)
  • Kuomet keksiukai bus iškepę (įsmeigus plonu peiliu, tešla nebelips prie jo) juos turite visiškai atvėsinti, prieš užtepant kremą. 
  • Užtepame kremą ant atvėsintų keksiukų ir puošiame kuo tik sugalvojame: uogomis, riešutais, sėklomis, kokoso drožlėmis. Skanaus.