Toma DvelyteComment

Kleckius moliūgėlis

Toma DvelyteComment
Kleckius moliūgėlis

Ingredients

  • 300 ml moliūgo piurė (nevirti moliūgo gabaliukai sutrinti kokteilinėje su šiek tiek avižų pieno, iki vientisos kreminės konsistencijos)
  • 200 g avižų miltų
  • 1 valg.š. kepimo miltelių
  • 1/2 stiklinės nerafinuoto kokoso cukraus
  • 2 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus
  • 1/2 stiklinės avižų pieno
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos
  • Žiūpsnelis prieskonių: cinamono, maltų gvazdikėlių, muskato.
  • Klevų sirupo ir karijų riešutų papuošimui

Gaminimas

  • Įkaitiname orkaitę iki 220 C laipsnių temperatūros.
  • Sumaišome sausus ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius, prieskonius. 
  • 3. Moliūgo piurė sumaišome su avižų pienu, kokoso cukrumi, kokoso aliejumi.
  • Sumaišome paruoštą piurė su sausais ingredientais. 
  • Supilame į kepimo indą, pašlakstome keliais lašais klevų sirupo ir užberiame keletą karijų riešutų. 
  • Kepame orkaitėje apie 20 min. Kadangi pyragas neturės savo formos, todėl bet kada galite įkišti savo smalsius pirštukus (su šaukšteliu aišku :) ) į orkaitę ir paragauti ar pyragas jau iškepė. 
  • Pyragui šiek tiek pravėsus, šaukštu išėmiau keletą jo gabaliukų, paskaninau kokosiniais šerbeto ledais ir apibarsčiau smulkintais karijų riešutais. Skanaus.