Toma DvelyteComment

Kaip mėlynės kėlė puotą

Toma DvelyteComment
Kaip mėlynės kėlė puotą

Ingredientai

  • 2½ puodelio avižinių dribsnių
  • 1¼ puodelio migdolų
  • 1/4 puodelio moliūgų sėklų
  • 3-4 šaukštai medaus
  • 1 šaukštas kokoso aliejaus (nerafinuoto)
  • 1 stiklinė mėlynių
  • 2 bananai
  • 1/4 stiklinės vandens arba augalinio pieno
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 3 šaukštai sorų, paskrudintų keptuvėje
  • 1/4 stiklinės anakardžių, arba bet kokių kitų riešutų, kuriuos mėgstate
  • Žiupsnelis himalajų druskos

Gaminimas

  • Į maisto smulkintuvą dedame pagrindo ingredientus: 2 puodelius avižinių dribsnių, 1 puodelį migdolų, 3-4 šaukštus medaus, 2 bananus, 1 šaukštelį cinamono, žiupsnelį druskos, 1 šaukštelį kokoso aliejaus. Viską sumalame iki tolygios kreminės konsistencijos. Išklojame kepimo skardą neaukštais krašteliais nebalintu kepimo popieriumi, šiek tiek pateptu kokoso aliejumi. Paskirstome paruoštą masę plonai ir tolygiai. Kepame 8-10min.
  • Į maisto smulkintuvą dedame viršutinio sluoksnio ingridientus: 1/2 puodelio avižų, 1/4 puodelio migdolų ir anakardžių, 1/4 stiklinės vandens (arba augalinio pieno), 1 šaukštelį cinamono. Keliais pulsais pasmulkiname, tačiau nesumalame per smarkiai. Sumaišome su mėlynėmis ir 3 šaukštais skrudintų sorų, bei uždedame ant jau šiek tiek pakepusio pagrindo. Kepame dar apie 10-15 min. 
  • Skanėstas puikiai tiks pusryčiams, nes yra be galo maistingas. Tik, jei kepsite jį iš vakaro, neragaukite, nes, greičiausiai, pusryčiams neliks. Taip nutiko man :)