Toma DvelyteComment

Grikčikai

Toma DvelyteComment
Grikčikai

Ingredientai

  • 1 1/2 stiklinės grikių miltų
  • 1 1/2 arb.š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb.š. cinamono
  • 1/2 arb.š. kardemono
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos
  • 1 stiklinė datulių (kauliukus išimkite)
  • 2 stiklinės augalinio pieno
  • 2 valg.š. citrinos sulčių
  • Kokoso aliejaus (nerafinuotas, eko) kepimui

Gaminimas

  • Sumaišykite datules, augalinį pieną ir citrinos sultis su trintuve arba kokteilinėje. 
  • Išmaišykite visus sausus ingredientus giliame inde. Tuomet įmaišykite datulių "smūčiką". Ir viską gerai išmaišykite. Tešla gaunasi lipni ir tiršta.
  • Įkaitinkite keptuvę su kokoso aliejumi, kepkite mažus blynelius, jie greičiau perkepa. Blyneliai nėra ploni, jie primena mažus pyragėlius. 
  • Mėgaukitės blyneliais su klevų sirupu ir šviežiomis uogomis.