Toma DvelyteComment

Epl pajus

Toma DvelyteComment
Epl pajus

Ingredientai

  • 200 avižų miltų
  • 200 migdolų miltų
  • 200 džiovintų figų
  • 6 obuoliai
  • 2 arb.š. cinamono 
  • 3 valg.š. kokoso aliejaus
  • 1 Citrina
  • 2 valg.š. klevo sirupo

Gaminimas

  • Figas nuplaukite ir sudėkite į blenderį. Užpilkite tik tiek šalto vandens, kad apsemtų. Gerai išplakite. 
  • Sumaišykite migdolų ir avižų miltus bei cinamoną. Į juos įmaišykite figų masę, įdėkite du šaukštus kokoso aliejaus, žiūpsnelį Himalajų druskos. Viską gerai išmaišykite rankomis.
  • Pajaus formą patepkite kokoso aliejumi.
  • Paruošta pajaus tešla padenkite formą, lengvai pirštais spausdami ją nuo vidurio link kraštų. Kuomet visiškai išlyginsite su šakute pradurkite keletą skylučių pajaus dugne. 
  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 C laipsnių.
  • Į gilų indą įpilkite šalto vandens ir citrinos sulčių. Į jį merkite smulkiai supjaustytas obuolio skilteles. (kad neparuduotų kol supjaustysite visas)
  • Baigus pjaustyti sudėkite obuolio skilteles ant paruošto pajaus. Apšlakstykite jį klevo sirupu ir paskaninkite cinamonu. 
  • Kepkite orkaitėje apie 15 minučių, maks 20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš pjaustant.
  • Ant jo žinoma labai tiktų veganiški vaniliniai ledai.