Toma DvelyteComment

Bananiniai

Toma DvelyteComment
Bananiniai

Ingredientai

  • 4 bananai
  • 3 saujos avižų (skaldytų)
  • 100 ml augalinio pieno
  • 2 valg.š. Tahini (sezamo sėklų kremo) arba riešutų sviesto
  • 1 arb.š. cinamono
  • 1 arb.š. ciberžolės prieskonių
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos
  • Skaldytų migdolų papuošimui
  • 2 valg. š. skaldytų linų sėmenų

Gaminimas

  • Įkaitiname orkaitę iki 220 C laipsnių.
  • Sutriname šakute bananus.
  • Sumaišome juos su likusiais ingredientais. Skaldytus migdolus paliekame papuošimui. Galima aišku jų šiek tiek įdėti ir į pačius keksikus.
  • Į keksikų formą sudedame keksikų krepšelius (sviestinio popieriaus, saugius, nebalintus su balikliu). Jei neturite popierinių krepšelių ištepkite tuomet keksikų formą kokoso aliejumi.
  • Į tuos krepšelius padaliname paruoštą masę, man gavosi aštuoni. Papuošiame skaldytais migdolais. 
  • Kepame maždaug 25 minutes.
  • Geriausiai valgyti visiškai atšaldytus. Skanaus!