Toma DvelyteComment

Apvirto

Toma DvelyteComment
Apvirto

Ingredientai

  • 200 ml migdolų miltų 
  • 1 bananas
  • 100 ml avižų miltų ir šiek tiek pačių avižų dribsnių (formai palaikyti :)) )
  • 2 valg. š. kokoso aliejaus
  • 2 valg. š. medaus
  • 2 valg.š. čija sėklų
  • 2 valg. š. riešutų sviesto (migdolų ar anakardžių)
  • Didelė sauja šilauogių
  • Cinamono
  • 50 ml avižų pieno 

Gaminimas

  • Įkaitinau orkaitę iki 220C laipsnių temperatūros. 
  • Sutryniau bananą šakute ir sumaišiau viską kartu su migdolų miltais, avižų miltais, avižų dribsniais, riešutų sviestu, kokoso aliejumi, čija sėklomis ir avižų pienu. Įdėjau ir žiūpsnelį Himalajų druskos. Gavosi standi masė. 
  • Kepimui skirtas dvi apvalias formeles ištepiau kokoso aliejumi. Į jų dugnus įdėjau po šaukštą ekologiško medaus. Subėriau nuplautas šilauoges, apibarsčiau cinamonu. Ir ant viršaus padalinau paruoštą tešlą.
  • Pašoviau į orkaitę ant grotelių ir bėgau pasidaryti likusių namų ruošos darbų. Kiek laiko ten jos skrudo net nepaskaičiavau. Tik užuodžiau besiskleidžiantį cinamono kvapą, o pažvelgus pro orkaitės dureles pamačiau, kad tešla, formelių viršuje puikiai apskrudusi. Na ir ką, išėmiau. Su peiliu atsargiai apipjausčiau apkepėlę ties formelės kraštais. Atsargiai su karščiui atsparia pirštine laikiau vieną iš formelių, uždėjau plokščią lėkštę ir kartu apverčiau. Pastačiau visą grožį ant stalo. Jaučiausi kaip smėlio dėžėje kadaise, apverčiau smėlio kibiriukus :) Tuomet atsargiai pakėliau formelę, ir tadam laaabai gražiai viskas žiūrėjosi mano lėkštėje, šilauogių sultys gražiai nutekėjo apkepėles kraštais, o aš turbūt per sekundę jau turėjau šį skanėstą pilve.