#saudemgud

Nubučiuotas sekmadienis

Donatas į svečius užsuko nešinas pilnu maišeliu stiklainukų.
– Noriu su tavimi pasidalinti kai kuo, ką atradome Kaukazo kalnuose, – degančiomis akimis pasakojo, – čia vietinės tautos nuo senų senovės akmeninėmis girnomis sėklas ir riešutus mala tol, kol išsiskiria jų aliejinis pagrindas. Šios ypatingos technikos dėka suaktyvinamos naudingosios medžiagos, esančios jose, ir įvyksta tikra transformacija į super maistą – dar vertingesnį ir organizmo pasisavinamą lengviau!
Tokios girnos visai neseniai pasiekė ir mūsų namus, todėl pradėjome gaminti įvairių sėklų pastas, išlaikydami unikalias Kaukazo tradicijas.

Išties, produktas puikus. Pagamintas tik iš natūralių, atsakingai augintų augalų sėklų, nenaudojant jokių papildomų priedų.

Visą savaitgalį braižiausi aplink tuos stiklainukus. Be jau pažįstamo tahini, šaukštais kabinau kanapių branduolių, saulėgrąžų ir linų sėmenų pastas, o kad greitai nenusibostų, įpyniau šiuos puikius ingredientus į keletą lengvai paruošiamų užkandžių.

Ananasų smūtis su medetkomis ir kanapių branduolių pasta

Suplakiau vieną bananą, vieną riekę ananaso, medetkos žiedą, šaukštelį ciberžolės, du arbatinius šaukštelius kanapių branduolių pastos, pusę stiklinės vandens, šlakelį citrinos sulčių.

Kokosų pieno ledai su matcha ir kanapių pasta

Ledams naudojau stiklinę kokosų pieno (natūralaus, be jokių priedų), bananą, dvi datules, šaukštelį matcha arbatos miltelių, du valgomuosius šaukštus kanapių branduolių pastos, šaukštą laimo sulčių. Pyliau į ledų formeles ir kišau keletui valandų pailsėti į šaldiklį.

Keptas imbierinis ananasas su lapiniais pankoliais, saulėgrąžų kremu ir česnakų žiedais

Riekę ananaso įtryniau maltu imbieru, himalajų druska ir lengvai pakepiau ant saulėgražų aliejaus. Prieskonių trintuvėje sutryniau lapinį pankolį, sumaišiau su saulėgrąžų pasta. Puošiau česnakų žiedais.

Kakavinis juodųjų pupelių ir linų sėmenų pastos užkandis

Išviriau saują juodųjų pupelių, barsčiau druska ir pipirais, dėjau šaukštą nekepintos kakavos miltelių, skaninau harisa prieskoniais, naudojau du šaukštus linų sėmenų pastos ir šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus su laukiniais čiobreliais. Viską sublendinau iki vientisos masės, į kurią įmaišiau šaukštelį karštame vandenyje ištirpintų agar agar miltelių. Masę pernakt laukiau šaldytuve. Puošiau bazilikų žiedais.

Už nuostabius ir maistingus produktus dėkoju  „Gamtos bučiniui“.

Mano virtuvėje atsirado nauja lentynėlė, kurioje nuo šiol visada stovės kanapinė pasta :)

Skanių atradimų!

Indrė

Print Friendly

Nori gauti naujausius įrašus?

Norint gauti naujausius įrašus bei naujienas, tereikia įrašyti savo e-paštą ir užsiregistruoti naujienlaiškiui.

Komentarų nėra.

Parašykite komentarą

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.