#saudemgud

Avinžirnių Miso šiltiems Rugpjūčio vakarams

Labai simpatizuoju japonų virtuvei. Ji žavi elegantišku paprastumu ir skonių išraiškingumu, tikriausiai todėl ryžausi eksperimentui ir šiai, pusę metų truksiančiai avinžirnių miso kelionei. Miso mėgėjai puikiai žino, jog ši, dažniausiai iš sojų pupelių ruošiama, fermentuota pasta pasižymi giliu ir sūriu skoniu. Ji naudojama sriuboms, padažams, troškiniams gaminti, arba tiesiog kaip maistingas užtepas. Pasigaminti avinžirnių miso […]

Read More

Falafelių kelionė į mūsų virtuvę

Kiek pamenu, mano draugystė su falafeliais prasidėjo prieš kelis metus. Laikas, kai atsisakiau mėsos. Turkiškame restorane pasirinkau falafelius. Jų skonis ir tekstūra mane sužavėjo. Ragaujant falafelius skirtingose vietose pastebėjau kaip skiriasi jų sudėtis bei skonis. Vieni buvo per sausi, kiti minkštučiai it košė. Kol išsirinkau vienus skaniausių. Traškūs iš išorės, vidus lengvai trapus, įtaigiai jaučiasi […]

Read More

Pasitinkant 2018

  Daugelis iš mūsų jau susidėliojome ateinančių metų tikslus, kuriuos bandysime išpildyti. Noriu palinkėti, kad jie būtų įveikiami ir galiausiai įveikti. Svarbiausia, kad tikslai, kurie bus įvykdyti, turėtų sąlytį su Tavo asmenybės ugdymu ir visuomenės tobulinimu. Kad metų bėgyje, sustojus ir atsigręžus, galėtum pamatyti pokyčius. Nekalbu apie didingus, atvirkščiai, apie pačius mažiausius. Tuos mažus, kuriuos pamirštame […]

Read More

Veidrodėlis po pagalve

Anais metais šv. Kalėdas iškeičiau į pasivaikščiojimą su savimi. Šiais metais šito daryti nei už ką nenorėjau. Negalėjau sulaukti, kol išauš ta gruodžio 1 d. ir galėsiu prisikabinėti namie lempučių. Būtent taip ir padariau. Pasisekė. Per black friday užsisakiau lempučių ir didelį baltą kilimą į svetainę. Believe it ir not, tai mano pirmasis didelis normalus […]

Read More

Vėlyvi sekmadienio pusryčiai „Health“ restorane

  Rudens pradžioje duris atvėręs pirmasis Lietuvoje subalansuoto maisto restoranas „Health“ pristato vėlyvus sekmadienio pusryčius.  Sukurti subalansuotas ir sveikas versijas tokių klasikinių patiekalų, kaip Benedikto kiaušiniai, šakšuka, granola ar visų taip mylimi sekmadienio ryto blynai komandai buvo tikras iššūkis. Audrius Sabaliauskas, „Health“ savininkas bei idėjos sumanytojas, sakė: „Išlaikyti tinkamą baltymų, gerųjų riebalų ir pilnaverčių angliavandenių […]

Read More

Ponas vitaminas B

Nors vitaminai ir mineralai neturi kalorijų ir tiesiogiai neteikia energijos, organizmas negali generuoti energijos iš makronutrientų be vitaminų ir mineralų pagalbos. B-komplekso vitaminai yra ypač svarbūs pagalbininkai energijos metabolizme. Vandenyje tirpius vitaminus būtina vartoti reguliariai, nes mūsų kūnas jų visai nenori kaupti. Dažniausiai perteklinis šių vitaminų kiekis, tiek iš maisto papildų, tiek iš maisto, yra […]

Read More

Nubučiuotas sekmadienis

Donatas į svečius užsuko nešinas pilnu maišeliu stiklainukų. – Noriu su tavimi pasidalinti kai kuo, ką atradome Kaukazo kalnuose, – degančiomis akimis pasakojo, – čia vietinės tautos nuo senų senovės akmeninėmis girnomis sėklas ir riešutus mala tol, kol išsiskiria jų aliejinis pagrindas. Šios ypatingos technikos dėka suaktyvinamos naudingosios medžiagos, esančios jose, ir įvyksta tikra transformacija […]

Read More

Lafontenas. Ir bandymas prisijaukinti Laumes.

Pri(si)jaukinti. Lietų. Jausmus. Save. Tave. Prisijaukinimas neatsiejamas nuo atvirumo ir pasitikėjimo. Didelės empatijos ir vidinės tylos, kurioje gali girdėti kito alsavimą. Taip gimsta draugystė. Rūpestis. Ir istorijos, į kurias leidiesi kartu. Man glostant tvirtą Lafonteno kaklą, įjojome miškan. Lapuose šiureno Vėjas. Pro medžių kamienus griuvo vakarėjančios saulės spinduliai. Sustojome. Rodos, kiekvienas centimetras čia buvo pripildytas […]

Read More

„Vegfest LT” vasaros festivalis

Trečiajame veganų festivalyje – gurmaniškas maistas, apie kurį mažai kas girdėję. Veganai bei visi besidomintys augaline mityba nekantrauja – jau kitą šeštadienį Vilniuje vyks jiems skirtas renginys – „Vegfest LT” vasaros festivalis. Tai jau trečiasis „Vegfest LT” ciklo renginys ir pirmasis atvirame ore. Agnė Triškytė Kaip visuomet, renginio metu vyks veganiškų prekių mugė. Lankytojai galės […]

Read More

La Primavera @ALIVE

„So long as you have food in your mouth, you have solved all questions for the time being.“ – Franz Kafka Esu stebėtoja, pirmiausiai valganti akimis, todėl kvietimas apsilankyti restorano ALIVE pavasario meniu pristatyme džiugino keletą dienų iki numatytos datos. Sekantys restorano paskyras socialiniuose tinkluose puikiai žino, jog čia dominuoja profesionalumas, tikslumas ir atidumas detalėms. ALIVE virtuvės šefui […]

Read More