#saudemgud

Nubučiuotas sekmadienis

Donatas į svečius užsuko nešinas pilnu maišeliu stiklainukų. – Noriu su tavimi pasidalinti kai kuo, ką atradome Kaukazo kalnuose, – degančiomis akimis pasakojo, – čia vietinės tautos nuo senų senovės akmeninėmis girnomis sėklas ir riešutus mala tol, kol išsiskiria jų aliejinis pagrindas. Šios ypatingos technikos dėka suaktyvinamos naudingosios medžiagos, esančios jose, ir įvyksta tikra transformacija […]

Read More

Lafontenas. Ir bandymas prisijaukinti Laumes.

Pri(si)jaukinti. Lietų. Jausmus. Save. Tave. Prisijaukinimas neatsiejamas nuo atvirumo ir pasitikėjimo. Didelės empatijos ir vidinės tylos, kurioje gali girdėti kito alsavimą. Taip gimsta draugystė. Rūpestis. Ir istorijos, į kurias leidiesi kartu. Man glostant tvirtą Lafonteno kaklą, įjojome miškan. Lapuose šiureno Vėjas. Pro medžių kamienus griuvo vakarėjančios saulės spinduliai. Sustojome. Rodos, kiekvienas centimetras čia buvo pripildytas […]

Read More

„Vegfest LT” vasaros festivalis

Trečiajame veganų festivalyje – gurmaniškas maistas, apie kurį mažai kas girdėję. Veganai bei visi besidomintys augaline mityba nekantrauja – jau kitą šeštadienį Vilniuje vyks jiems skirtas renginys – „Vegfest LT” vasaros festivalis. Tai jau trečiasis „Vegfest LT” ciklo renginys ir pirmasis atvirame ore. Agnė Triškytė Kaip visuomet, renginio metu vyks veganiškų prekių mugė. Lankytojai galės […]

Read More

La Primavera @ALIVE

„So long as you have food in your mouth, you have solved all questions for the time being.“ – Franz Kafka Esu stebėtoja, pirmiausiai valganti akimis, todėl kvietimas apsilankyti restorano ALIVE pavasario meniu pristatyme džiugino keletą dienų iki numatytos datos. Sekantys restorano paskyras socialiniuose tinkluose puikiai žino, jog čia dominuoja profesionalumas, tikslumas ir atidumas detalėms. ALIVE virtuvės šefui […]

Read More

Suvalgyti pasaulį

Sicilija. Trapanis. Vasaris. 2017 *** Pramerkiu akis. Kambaryje tylu. Pro aukštų langinių plyšius gaivališkai veržiasi ryški šviesa. Užplūsta maloni ramybė. Labai pažįstamas, bet taip seniai viešėjęs jausmas. Lygiai toks, kokį jausdavau kiekvieną vasaros atostogų rytą, kai ,vos pabudus, širdį kutendavo dar vieno nuotykio nuojauta. Basos kojos paliečia šaltą grindinį. Pasirąžau. Atidarau langą. Į kambarį kamuoliais […]

Read More

Veganai jau laukia vasaros – birželį vyks trečiasis „Vegfest LT“

Lygiai už trijų mėnesių – birželio 10 d. Vilniuje, VCUP prekybos ir pramogų centro penkto aukšto terasoje vyks „Vegfest LT“ vasaros festivalis – renginys, skirtas visiems besidomintiems veganizmu bei sveika gyvensena. Tai jau trečiasis „Vegfest LT“ ciklo renginys ir pirmasis atvirame ore. Agnė Triškytė: Pernai surengti pirmieji „Vegfest LT“ renginiai – rugsėjį vykusi rudeninė bei […]

Read More

Mitybos įpročių programavimas

Nudžiugau gavusi e-paštą, kad p a g a l i a u  pasirodė mano dievinamos, siautulingai įkvepiančios ir kaskart padrąsinančios herojės, Marie Forleo podcast’ai. Jos video super žaismingi ir pralinksminantys, bet idėja, kad pasiilgusi The Marie Forleo TV ir jos svečių įžvalgų, galėsiu jas paklausyti tiesiog bėgiojant, tvarkantis namus ar išėjus pasivaikščioti, yra YES! Pirmasis, […]

Read More

Alive Vilnius, augalinio maisto restoranas

Vasario 1-ąją susirinkome paragauti naujojo, Alive restorano, pavasario meniu. Ventė Viteikaitė, vegfest.lt įkūrėja, nudžiugino mane pranešdama ir pakviesdama į šį smagų susitikimą: Alive yra Vilniuje, Gedimino prospekte įsikūręs vienintelis Lietuvoje aukštos klasės restoranas, kurio patiekaluose nenaudojami jokie gyvūninės kilmės ingredientai, produktai atrenkami itin kruopščiai, o maistą gamina vietoje be jokių ruošinių. Tik susirinkus, pasikeitus keliais […]

Read More

Užtepėlių žiemos pasaka

Atvyko pas mane svečių. Iš Ustukių Malūno. Visi išsipustę ir vienas už kitą smagesni. Puikavosi kiek kas gali su savimi atsinešti gėrybių. Užeina pirmas, visas drūtas, grikių traputis, Pats sau pasivadinęs: Su savimi atsinešė receptą: 200 g virtų baltųjų pupelių, lengvai apkeptų kokoso aliejuje su smulkinta česnako skiltele. Tuomet kartu su Zatar prieskoniais (šaukštas), tahini […]

Read More

Švara

Vilnius – Klaipėda. Įlipu į autobusą. Parodau bilietą. Atsisėdu. Nusirengiu paltą. Apsikabinu kavą. Susirandu Clementine’o list’ą. Play. Į save grįžtu po gerų penkiolikos minučių. Sunku paaiškinti, kur mane nuneša ši muzika, bet visada jaučiuosi labai gyva ir pilna jausmų. Visai nedaug, tik keturios valandos ir galėsiu apkabinti savo pamario šeimą. Buvau suplanavusi lauktuvių nuvežti naminio […]

Read More