#saudemgud

Avinžirnių Miso šiltiems Rugpjūčio vakarams

Labai simpatizuoju japonų virtuvei. Ji žavi elegantišku paprastumu ir skonių išraiškingumu, tikriausiai todėl ryžausi eksperimentui ir šiai, pusę metų truksiančiai avinžirnių miso kelionei.

Miso mėgėjai puikiai žino, jog ši, dažniausiai iš sojų pupelių ruošiama, fermentuota pasta pasižymi giliu ir sūriu skoniu. Ji naudojama sriuboms, padažams, troškiniams gaminti, arba tiesiog kaip maistingas užtepas.

Pasigaminti avinžirnių miso tereikės vos kelių ingredientų, tiesa, vieno jų, Lietuvoje įsigyti nepavyks. Koji ryžius siunčiausi iš Japonijos, tačiau šiais, pasiutusiai greitais laikais, tai neturėtų tapti problema :)

Šis ingredientas privalomas ruošiant miso – tai fermentas.

Tad pradedam:

Stiklinę avinžirnių išbrinkinkite pernakt šaltame vandenyje.

Avinžirniai vonioje

Kitą rytą juos išvirkite ir sumalkite ar sutrinkite maisto smulkintuvu.

Pernakt mirkytus avinžirnius sumalkite maisto smulkintuvu

Koji ryžius gerai išmaišykite, atskirkite sulipusius gabalėlius, tegul jie būna birūs.

Koji ryžiai

Sumaišykite maltus avinžirnius su koji ryžiais ir 80g rupios druskos. Atsakingai sumaišykite.

Koji ryžiai, druska, avinžirniai

Pasiruoškite sandarų indą ir sudėkite į jį sumaišytą masę. Dėdami vis smarkiai paspauskite, suslėkite ir uždengę viršų maistine plėvele bei sandariu dangčiu atsisveikinkite apytiksliai šešiems mėnesiams. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

Glaudus Koji, avinžirnių ir druskos ryšys

Kryžiuojam pirštus ir laukiam kas bus!

Kalendoriuje pažymėtas Grand Opening’as

Linkėjimai,
Indrė

Print Friendly, PDF & Email

Nori gauti naujausius įrašus?

Norint gauti naujausius įrašus bei naujienas, tereikia įrašyti savo e-paštą ir užsiregistruoti naujienlaiškiui.

Komentarų nėra.

Parašykite komentarą